Parterren

Parterren

Beautifully situated between two green hills we propose the construction of an appealing oasis available to all generations. The program includes housing, a kindergarten and a nursing home, innately promoting cross-generational activity and diversity: one of the necessities for creating a sustainable future.


That the buildings themselves are equally sustainable
- designed to reduce noise pollution and constructed entirely out of wood – goes without saying.

Parterren

Location

Upplands Väsby, Stockholm, Sweden

Program

Housing, kindergarten and nursing home

Client

Confidential

Size

10 000 m2

Status

Feasibility study, 2019

Project team

Kayrokh Moattar, Frantisek Orth, Niels Pettersson Sandmark

A Place that...

  • invites to cross-generational interaction

  • intensifies the connection between public recreational areas
and nature

  • provides a pleasant micro climate while 
keeping the noise out

  • is a great environment for learning

  • is designed, built and managed with minimal environmental 
footprint

  • is attractive and relates to the human scale
Slider